Site icon Оголошення Запоріжжя

7 недорогих смачних страв із грудки індички, які можна швидко приготувати на канікулах

Їжа

robertss 07.09.2023 Article

Найчастіше індичку запікають, попередньо нафарширувавши грибами, овочами, фруктами, салом або сухофруктами. Якщо птицю запікають не цілою, а розрізану на частини, то начинку кладуть у надріз-кишеню, який спеціально роблять на шматку м’яса. Ми пішли іншим шляхом, і пропонуємо 9 страв із грудки птиці. Вони підійдуть для всієї сім’ї, особливо, якщо господиня — економна і ощадлива.

Мабуть, найдорожчий інгредієнт, що трапляється у двох із 9 страв — це шафран . Купувати його спеціально для приготування індички чи ні, вирішувати вам. Ми вважаємо, що шафран просунутим кулінарам потрібен завжди, наприклад, для приготування різотто, паельї, кремів для тортів і тістечок та індійського лассі.

Якщо ви надумаєте приготувати всі 9 страв, вам знадобляться горіхи (кеш’ю, волоські та арахіс), фрукти (яблука, лимони, лайми, гранат і консервовані абрикоси) плюс курага, сало, топлене масло, стручковий перець, авокадо і вершковий сир. Сподіваємося, що рослинна олія, крохмаль, яйця, цибуля, часник є у вас завжди. Так само як прянощі та приправи: соєвий соус, кориця-гвоздика, лавровий лист та інше.

Грудка індички, зелена квасоля та кунжут для салату за 20 хвилин

Компанію індичці тут складає кунжут, який активно використовують у багатьох азіатських кухнях. У його насінні міститься величезна кількість антиоксидантів, а ще фітостеролів, які не дають утворюватися шкідливому холестерину. Лінолева кислота, що також входить до складу кунжуту, налагоджує роботу ендокринної системи. Уявляєте яка це корисна страва! Рецепт дивись тут .

Індичка із зеленою квасолею

Грудка індички, кінза та кеш’ю для швидкої та легкої гарячої страви

Можна по-різному ставитися до кінзи, але сумніватися у вдалому поєднанні «кінза — індичка» не доводиться. А якщо до цієї пари додати кеш’ю, вийде повна ідилія. Індичка з кінзою і кеш’ю — для обіду або вечері в будні.

Індичка з кінзою та кеш’ю

Грудка індички, сало і яблука для рулету

Рулет із грудки індички з яблуками — ідеальний варіант закуски для будь-якого столу. Щоб грудка індичка вийшла м’якшою і соковитішою, ми нафарширували її не тільки яблуками, а й шматочками сала.

Грудка індички, нашпигована салом і яблуками

Грудка індички, авокадо, сирний сир і соус чилі — чудова компанія для обіду або вечері

Багато хто любить індичку за її дієтичне м’ясо. Щоб зробити його смак насиченим і яскравим, підмаринуйте птаха та приготуйте соус. Ми вирішили для соусу використовувати авокадо, сирний сир і готовий соус чилі. Рецепт страви дивись тут .

Індичка під соусом Чіпотлі

Грудка індички, курага, гірчиця та арахіс для страви з вау-ефектом

Індичка з начинкою з кураги, горіхів і розмарину це не просто звичайна індичка — це страва з вау-ефектом. Гірчичний соус зробить м’ясо індички більш ароматним і м’яким.

Індичка з курагою

Грудка індички, курага, яблука та консервовані абрикоси — для буднів і свят

Індичку можна приготувати, нафарширувавши яблуками, а можна зробити закусочний варіант (рецепт дивись тут). Для цього вам знадобиться філе індички, яблука та трохи кураги з консервованими абрикосами.

Індичка з фруктами

Грудка індички, малина, ваніль, жирні вершки та лайм для ефектної страви з ресторанною подачею

Індичка, прикрашена свіжою малиною і подана з вершково-ванільним соусом, стане прикрасою святкового столу, подача у неї ефектна, а смак дуже цікавий.

Індичка з малиною та ароматом ванілі

Бонус: Індичка цілком, волоські горіхи та шафран для сациві

Сациві з індички в традиційному варіанті готують із курки. Але м’ясо індички нічим не гірше. Вся справа в спеціях, а для сациві головна спеція — шафран.

Сациві з індички

Половина цілої індички, гранатовий сік, цибуля, кінза і шафран для страви по-грузинськи

Грузини розуміються на хорошій їжі, тому можна не сумніватися у відмінному смаку цієї страви. Тушкуємо індичку в гранатовому соку, додаємо кінзу та імеретинський шафран із коріандром — індичка по-грузинськи готова.

Індичка по-грузинськи з гранатовим соком

Exit mobile version