Їжа
robertss 06.09.2023 Article
Десерти з готових коржів істотно економлять час і спрощують приготування десерту. Найчастіше випікання бісквітного або вафельного коржа — заняття досить трудомістке і вимагає певної кваліфікації. З готовими коржами, яких зараз досить багато, вам залишається тільки радість творчості — продумати начинку і оформлення вашого десерту. Надихайтеся нашою добіркою і придумуйте свої варіанти.
У добірці ми зібрали сім різнопланових рецептів з різними коржами і незвичайними форматами — від класичного торта до рулету і трайфла.
Десерти:
Апельсиновий рулет із журавлинним кремом
Апельсиновий рулет із журавлинним кремом легко приготувати, завдяки використанню готової суміші для випічки. Проте готувати такий десерт все-таки доведеться заздалегідь — адже десерту обов’язково треба дати як слід настоятися в холодильнику. Прикрасьте готовий рулет поєднанням свіжих або заморожених ягід журавлини і журавлиною в цукрі — так він вийде ще ошатнішим.
Апельсиновий рулет із журавлинним кремом
Для приготування рулету потрібно:
- 1 упаковка суміші для випічки кексу «Апельсиновий»
- 100 г вершкового масла
- 160 мл молока
- 240 г сирного сиру
- 200 г замороженої журавлини
- 200 г цукрової пудри
- 120 г цукру
- 2 ст. л. лимонного соку
- журавлина для подачі
- журавлина в цукрі для подачі
- Розігрійте духовку до 180°C. Деко застеліть папером для випічки. Розтопіть і остудіть вершкове масло.
- У великій мисці з’єднайте суміш для випічки, молоко і вершкове масло та перемішайте міксером. Вилийте тісто на деко, розрівняйте лопаткою і випікайте на середньому рівні духовки протягом 12-15 хв.
- Розстеліть на робочій поверхні кухонний рушник, посипте 50 г цукрової пудри. Акуратно перекладіть гарячий корж на рушник папером догори і видаліть його. Згорніть рулет разом із рушником і повністю остудіть, 30 хв.
- У невелику каструлю покладіть журавлину та цукор, влийте 60 мл води і готуйте на середньому вогні 8-10 хв, постійно перемішуючи та розминаючи ягоди. Сироп має загуснути. Протріть масу через сито й остудіть.
- Помістіть сирний сир у миску, всипте 150 г цукрової пудри, влийте лимонний сік і журавлинний сироп і збийте міксером. Відкладіть 3 ст. л. начинки для подачі.
- Акуратно розгорніть рулет, покладіть на велику дошку і розподіліть начинку, не доходячи до краю коржа 1 см. Знову згорніть і щільно оберніть рулет фольгою. Приберіть у холодильник на 4 год або на ніч. Перед подачею видаліть фольгу і змастіть рулет начинкою, що залишилася. Прикрасьте журавлиною.
Господині на замітку: коли ви будете розгортати корж, він може трохи зламатися. Не турбуйтеся, це не завадить згорнути гарний рулет.
До речі: на 100 г: білки 2,69 г (3,36% добової норми) — жири 13,99 г (15,54%) — вуглеводи 46,73 г (27,82%) — ккал 319,11 (17,73%) — натрій 221,64 мг (15,29%) — загальний цукор 36,23 г (72,46%) — НЖК 8,10 г (40,50%) — харчові волокна 1,15 г (3,83%)…
Торт на вафельних коржах із полуницею
Для цього торта на вафельних коржах із полуницею вам знадобиться лише п’ять інгредієнтів, а результат перевершить усі сподівання, адже полуниця присутня в готовому торті одразу в трьох різних станах. Частину ягід ми використаємо для приготування вершкового крему з желатином, другу частину — для полуничного соусу, а прикрасимо торт свіжими ягодами. Відкладіть на прикрасу найкрасивіші та фотогенічні ягідки, адже такий десерт точно захочеться сфотографувати!
Торт на вафельних коржах із полуницею
Для приготування торта потрібно:
- 6 вафельних коржів
- 700 г полуниці
- 500 мл вершків жирністю 33%
- 230 г цукру
- 20 г желатину
- Всипте желатин у миску, влийте 150 мл холодної води і залиште на 20 хв.
- 250 г полуниці з’єднайте з 200 г цукру та подрібніть блендером. Перелийте полуничне пюре в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте желатин і нагрівайте на повільному вогні, не доводячи до кипіння, 2 хв. Желатин має повністю розчинитися. Остудіть.
- Холодні вершки збийте міксером у щільну піну. З’єднайте з полуничною масою і знову збийте.
- Покладіть вафельний корж на тарілку і нанесіть частину крему. Продовжуйте збирати торт, поки не закінчаться коржі та крем. Верхній шар покрийте кремом. Приберіть торт у холодильник на 2 год.
- 200 г полуниці пробийте блендером із 30 г цукру. Ягоди, що залишилися, наріжте і прикрасьте торт. Полийте торт перед подачею полуничним соусом.
До речі: на 100 г: білки 2,62 г (3,28% добової норми) — жири 10,46 г (11,62%) — вуглеводи 20,46 г (12,18%) — ккал 181,04 (10,06%) — натрій 12,85 мг (0,89%) — загальний цукор 16,39 г (32,78%) — НЖК 5,69 г (28,45%) — харчові волокна 0,82 г (2,73%).
Торт із кокосовим кремом і лимончелло на бісквітних коржах
Цей торт із кокосовим кремом і лимончелло на бісквітних коржах потребуватиме від вас доволі серйозних зусиль і деякої майстерності, незважаючи на використання готових коржів, але результат буде того вартий. Повірте, гості будуть у захваті від поєднання яскравих смаків коржів, просочених лікером лімончелло, ніжного вершкового кокосового крему і яскравого лимонного крему на жовтках і вершковому маслі. Для прикрашання торта зручно використовувати кондитерський мішок зі спеціальними фігурними насадками.
Торт із кокосовим кремом і лимончелло на бісквітних коржах
Для приготування торта потрібно:
- 3 готові бісквітні коржі
- кокосова стружка
Для кокосового крему:
- 400 г вершкового сиру
- 220 г цукрової пудри
- 60 мл кокосового молока
- 50 г кокосової пудри
- 1 ч. л. ванільного цукру
Для лимонного крему:
- 2 лимони
- 2 жовтки
- 100 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 2 ст. л. лікеру лімончелло
- 2 ст. л. лимонного соку
- 50 г цукрової пудри
- Для приготування кокосового крему з’єднайте всі інгредієнти та збийте міксером.
- Для приготування лимонного крему вичавіть сік із лимонів, дрібною теркою зніміть 1 ч. л. цедри. У невеликому сотейнику з’єднайте жовтки з цукром, лимонним соком і крохмалем, ретельно перемішайте і поставте на повільний вогонь. Нагрівайте, постійно перемішуючи вінчиком, поки маса не почне пузиритися. Додайте вершкове масло та цедру і продовжуйте готувати ще 1 хв. Зніміть з вогню й остудіть.
- Для приготування просочення змішайте цукрову пудру, лікер і лимонний сік. Полийте просоченням коржі.
- Змастіть коржі кокосовим кремом і покладіть один на одного, злегка притисніть. Акуратно вилийте на верхній корж лимонний крем, прикрасьте торт залишками кокосового крему і кокосовою стружкою і приберіть на 2 год у холодильник.
До речі: на 100 г: білки 4,25 г (5,31% добової норми) — жири 20,02 г (22,24%) — вуглеводи 41,32 г (24,60%) — ккал 359,11 (19,95%) — натрій 256,22 мг (17,67%) — загальний цукор 27,12 г (54,25%) — НЖК 11,02 г (55,10%) — харчові волокна 1,10 г (3,67%).
Вафельний торт зі згущеним молоком
Вафельний торт зі згущеним молоком — мрія ласуна. Якщо вас лякає перспектива довго возитися на кухні — цей рецепт те, що треба. Дуже цінно, що його не потрібно випікати. Та й інгредієнти знадобляться найпростіші та найдоступніші: вершкове масло, варене згущене молоко і вафельні коржі. Базовий рецепт можна змінювати на ваш смак: додавати горішки, прошаровувати коржі фруктами, поливати шоколадною глазур’ю, прикрашати ягодами перед подачею на стіл. Усе залежить від вашої фантазії. А ще можна виготовити коржі самостійно. Але це вже окрема історія. На приготування десерту піде буквально 15 хвилин, але йому знадобиться ще кілька годин, щоб просочитися кремом. Вафельний торт зі згущеним молоком
Для приготування торта потрібно:
- сметана — 100 г
- цукор — 100 г
- какао-порошок — 60 г
- арахіс — 100 г
- вафельні коржі — 10 шт.
- вершкове масло — 180 г
- молоко згущене варене — 380 г
- Підготуйте всі інгредієнти. Згущене молоко і вершкове масло вийміть із холодильника за годину до початку приготування. Масло має стати м’яким.
- У глибоку миску викладіть варене згущене молоко і розм’якшене вершкове масло. Збийте міксером до отримання однорідної маси.
- Горіхи підсушіть на сковороді, а потім очистіть від лушпиння. Подрібніть ножем або викладіть у пакет і постукайте качалкою. Також можна подрібнити блендером.
- Корж викладіть на плоску тарілку. Змастіть тонким шаром крему. Накрийте другим коржем. Так зберіть весь торт. Верх кремом не змащуйте.
- На торт покладіть зверху обробну дошку, а на неї поставте вантаж. Конструкцію приберіть у холодильник на 2 години.
- Для глазурі з’єднайте в сотейнику сметану з розм’якшеним вершковим маслом, додайте какао-порошок і цукор. Ретельно перемішайте. Поставте глазур на плиту і нагрівайте на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Зніміть із вогню й остудіть.
- Торт зверху покрийте глазур’ю. Потім посипте рубаними арахісом. Подавайте до чаю, нарізавши на шматочки.
Трайфл із білим шоколадом
Трайфл із білим шоколадом — ще один спосіб використати готові бісквітні коржі. Це порційний десерт, традиційний для британської кухні. Найчастіше трайфл подають у стаканчиках, формочках або келихах. Він являє собою шари бісквітної крихти або довільних шматочків, заварного крему, фруктів або ягід і збитих вершків, що перемежовуються. У нашому рецепті ми використовуємо кислувату екзотичну маракуйю, яка ідеально відтіняє солодкість коржів і крему та чудово поєднується з білим шоколадом.
Трайфл із білим шоколадом
Для приготування трайфлу потрібно:
Для ванільного топінгу:
- 600 мл вершків жирністю 33%
- 0,5 ч.л. ваніліну
- 2 лайми
Для заварного крему:
- 375 мл незбираного молока
- 125 мл вершків жирністю 33%
- 350 г білого шоколаду
- 50 г коричневого цукру
- 7 великих жовтків
- 1 готовий бісквітний корж
- 120 мл білого рому
- 8 шт маракуї
- 50 г тертого білого шоколаду
- 50 г кокосової стружки
- Зробіть заварний крем. Налийте молоко і вершки в каструлю, додайте цукор, доведіть до кипіння. У цей же час встановіть скляну миску над каструлею з киплячою водою. Поламайте білий шоколад, покладіть у миску і розтопіть на водяній бані. Помістіть жовтки в окрему миску.
- Коли суміш для крему почне закипати, перелийте її до жовтків, постійно збиваючи вінчиком. Поверніть у каструлю, тримайте на повільному вогні, збиваючи вінчиком доти, доки крем не загусне. Через сито перелийте крем до розтопленого шоколаду і швидко збийте вінчиком. Помістіть заварний крем у миску, накрийте харчовою плівкою і поставте на ніч у холодильник.
- Наступного дня плоди маракуї розріжте навпіл і чайною ложкою вийміть м’якоть. Покришіть бісквітний корж на дно десертної вази або в порційні скляні склянки. Влийте ром, покладіть м’якоть 4 плодів маракуї. Залиште просочуватися на 10 хв, потім додайте заварний крем із білого шоколаду. Поставте в холодильник.
- Гострим ножем зніміть цедру з лаймів, натріть її на дрібній тертці. Збийте вершки з ваніліном, цукром і цедрою до м’яких піків, потім перекладіть ложкою в кондитерський мішок із зіркоподібною насадкою. Видавіть у десертну вазу верхнім шаром, додайте м’якоть маракуї, що залишилася, посипте кокосовою стружкою і тертим білим шоколадом і подавайте.
До речі: на 100 г: білки 4,24 г (5,30% добової норми) — жири 18,65 г (20,73%) — вуглеводи 27,23 г (16,21%) — ккал 299,43 (16,63%) — натрій 130,20 мг (8,98%) — загальний цукор 22,05 г (44,09%) — НЖК 11,28 г (56,40%) — харчові волокна 1,36 г (4,52%).
Торт-морозиво з полуницею та ківі
Морозиво — це завжди свято, а торт-морозиво — це свято подвійне. Ваші гості неодмінно оцінять десерт, адже в спекотний літній день кращого й не придумати. Торт-морозиво з полуницею та ківі
Для приготування торта потрібно:
- 2 л пломбіру
- 2 тонких бісквітних коржі
- збиті вершки для прикраси
- полуниця
- ківі
Для полуничного соусу:
- 500 г полуниці (можна використовувати заморожені ягоди)
- 200 г цукру
- 125 мл вершків жирністю 35%
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Для соусу з ківі:
- 3 ківі
- 3 ст. л. цукру
- Покладіть полуницю для соусу в каструлю, додайте цукор і влийте півсклянки води. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть, поки ягоди не стануть м’якими, 5-7 хв. Подрібніть ягоди за допомогою блендера в пюре. Поверніть пюре на вогонь.
- Змішайте вершки та крохмаль і тонкою цівкою влийте в пюре, постійно розмішуючи вінчиком. Варіть 2-3 хв., до загустіння. Остудіть.
- Очистіть ківі та подрібніть із цукром у пюре.
- Вийміть морозиво з морозильної камери за 30-40 хв. до складання торта.
- Застеліть дно роз’ємної форми діаметром 24 см пергаментом. Покладіть у форму бісквітний корж, потім половину морозива. Ложкою в хаотичному порядку викладіть половину полуничного соусу і половину соусу з ківі. Трохи натисніть ложкою на соуси, щоб вони злегка перемішалися з морозивом.
- Викладіть ще один бісквіт, морозиво, що залишилося, і соуси. Прикрийте поверхні плівкою і поставте торт у морозильник на 6-8 год, до повного заморожування.
- Дістаньте торт із морозильника за 10-15 хв. до подачі. Прикрасьте збитими вершками і шматочками полуниці та ківі.
Простий торт без випічки
Торт без випічки — найшвидший варіант десерту для святкового столу. Однак, такий варіант торта зазвичай потребує тривалого охолодження: коржі мають добре просочитися кремом.
Простий торт без випічки
Для приготування тортам потрібно:
- 2 готових бісквітних коржі
- 1 банка згущеного молока
- 200 г дуже сухого сиру
- 1 плитка шоколаду
- цукрові кульки для прикраси
- Збийте сир зі згущеним молоком за допомогою занурювального блендера в гладку однорідну масу.
- Покладіть 1 корж на блюдо, промажте його третиною крему, натріть на крем трохи шоколаду.
- Закрийте другим коржем, обмажте верх і боки кремом. Прикрасьте тертим шоколадом і цукровими кульками. Поставте в холодильник щонайменше на 3 год.