Site icon Оголошення Запоріжжя

Баклажани а-ля гриби з маринованою цибулею

Одразу хочу сказати, що жодних особливих клопотів, складних інгредієнтів ця страва не потребує. Смачно, просто і швидко. Баклажани виходять соковиті, хрусткі як справжні грибочки. Підійдуть як на вечерю так і для святкового столу. (чоловіки оцінять 100%)

ІНГРЕДІЄНТИ

  • баклажани 2 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • сіль
  • цукор
  • оцет 9%
  • яйця С0 2 шт.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Баклажани нарізаємо великими кубиками. Додаємо до них яйця. Перемішуємо. Залишаємо на столі або в холодильнику на годину, (періодично перемішуючи) або поки яйце не вбереться в баклажан.

Обсмажуємо баклажани на розігрітій сковорідці на рослинній олії. Врахуйте, що баклажани дуже «люблять» олію. Спочатку вони її вберуть, а потім видадуть.

Вони дуже багато беруть у себе олії, тому не варто лити її занадто багато. І баклажани потрібно викладати на сковорідку одним шаром, щоб вони смажилися, а не тушкувалися.

Готові баклажани викласти в миску

Присипати грибною приправою.

Для цієї страви нам знадобиться маринована цибуля, яку приготуємо за 2 хвилини. Наріжте цибулину як вам потрібно. Півкільцями або тонкими четвертинками

Залийте цибулю окропом. І помішуйте ложкою. Тримайте цибулю в окропі поки не з’явиться неприємний запах. Не більше 1 хвилини.

Одразу ж через сито промийте його крижаною водою.

Додайте сіль і цукор за смаком. У мене пішло десь 1/2 ч.л. солі і 1 ч.л. цукру. Мені подобається цибуля солодша, тому в мене пропорції 1:2 . Орієнтуйтеся на свій смак. Додайте оцет 9% за смаком. У мене на 1 велику цибулину 2 ст.л. Акуратно перемішайте. Ложкою, рукою, але сильно не мніть. Зелень можна додати за бажанням.

Додаємо мариновану цибулю і перемішуємо.

Ароматна, пряна Закуска вже готова і можна її подавати, до речі такі баклажани навіть без грибної приправи дуже смачні і завдяки яйцю трохи нагадують смак смажених грибів, Баклажани залишаються хрусткі всередині з апетитною скоринкою зверху. А маринована цибуля відтіняє їхній смак і додає пікантності закусці.

можна такі баклажани використовувати як салат, якщо до них додати помідор, відварені яйця та часник. Навіть якщо їх заправити злегка майонезом, закуска вже набуває ніжнішого смаку.

Господині на замітку

Я не вимочую в солоній воді баклажани, бо гіркоти я не помічаю! Замість маринованої цибулі можна додати смажену цибулю. Буде смак закуски відрізнятися але це буде так само дуже смачно!

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Exit mobile version