Site icon Оголошення Запоріжжя

Лобіані

На відміну від хачапурі, які стали популярними і за межами Грузії, лобіані не здобули такої слави. Але це не зробило їх менш улюбленими всередині країни. Квасоля має бути маслянистою і ніжною, а як жир для начинки використовують топлене масло, топлене або смажене сало, а в Раче додають обсмажений бекон.

ІНГРЕДІЄНТИ


Для начинки:

  • 500 г квасолі
  • 3 зубчики часнику
  • 1 великий пучок кінзи
  • 3 ст. л. топленого масла
  • вершкове масло для змащування коржів
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • 550 г борошна
  • 150 мл молока
  • 150 мл води
  • 30 г свіжих дріжджів
  • 2 ст. л. рослинної або розтопленого вершкового масла
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Замочіть квасолю в холодній воді на 8 год.

Дріжджі розкришіть і змішайте з кількома ложками теплої води, залиште на 5-10 хв., поки на поверхні не з’являться бульбашки. Підігрійте воду з молоком до температури 36-38 °С. Розчиніть сіль і цукор, додайте дріжджі, що ожили, і борошно та замісіть м’яке тісто. Наприкінці додайте рослинну олію, скачайте тісто в кулю і залиште для підйому в теплому місці, прикривши плівкою або рушником.

Коли тісто збільшиться вдвічі, швидко промісіть його і знову залиште для підходу, приблизно на 40-50 хв.

Промийте квасолю холодною водою і відваріть у великій кількості води до готовності, 1,5 год. Наприкінці приготування посоліть. Злийте з квасолі воду, трохи збережіть.

Розімніть ще гарячу квасолю в пюре. Якщо вам подобається, можна провернути її через м’ясорубку. Пюре може мати текстуру або бути зовсім гладким. Якщо потрібно, додайте трохи води, в якій вона варилася.

Дрібно наріжте часник і кінзу. У сотейнику розігрійте топлене масло, воно має почати пузиритися. Покладіть на квасолеве пюре часник і полийте його гарячою олією. Додайте кінзу та коріандр, посоліть, поперчіть і перемішайте.

Розділіть тісто на 6 частин і прикрийте рушником. Візьміть одну частину, підкачайте в кулю, а потім розкачайте качалкою в круглий корж діаметром 15 см. У центр покладіть начинку, її об’єм має майже дорівнювати об’єму тіста. Підніміть краї тіста і зберіть над начинкою, защипніть.

Притисніть отриману кулю руками, роблячи її більш плоскою. Переверніть швом донизу й акуратно розкачайте корж качалкою до товщини 0,7-0,8 см.

Розігрійте товстостінну, бажано чавунну пательню на середньому вогні та смажте коржі з обох боків приблизно по 3 хв. Готові коржі змащуйте топленим або вершковим маслом і складайте стопкою.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Exit mobile version