Азербайджанська кухня. Рецепти
Їжа
robertss 13.09.2023 Article
«Давайте розділимо хліб!» — саме так запросять вас до столу в Азербайджані. Але одним з основних продуктів харчування на Кавказі є все ж таки м’ясо. До його вибору в Азербайджані ставляться з особливою серйозністю. Будь-який місцевий скаже, що не варто .
Відфільтрувати рецепти в добірці
Назва рецепта
Бажані інгредієнти
Виключити інгредієнти
Час приготування
Вегетаріанське
Джерело рецепта
Показати всі категорії
середньо
Азербайджанський люля-кебаб — справжня класика жанру: у цій країні його готують відмінно, зі знанням .
легко
Шурпа з баранини може стати вашим улюбленим супом, якщо її можна назвати супом, адже шурпа — це і .
Олена 1 вересня 2022 року
легко
Сезон кизилу триває зовсім недовго, тому важливо встигнути купити ці ягоди і зварити хоча б трохи .
легко
Рецепт від Талеха Гамідова, шеф-кухаря ресторану Zafferano city
Катерина Маслова 2 вересня 2021 року
легко
Цей суп готується дуже швидко, подається зі слабосоленим лососем, викладеним на грінки.
Михайло Кукленко 16 березня 2021 року
середньо
Пісний плов з овочами та сухофруктами. Можливо, комусь таке вигадливе поєднання здасться .
середньо
Котлети в казані (азерб. — qazan kotleti) — напрочуд смачна, яскрава страва азербайджанської кухні.
Udzhal1462 3 листопада 2020 року
легко
Сьогодні я приготував одну з найпоширеніших перших страв азербайджанської кухні — довгу. Це .
Udzhal1462 30 липня 2020
середньо
Бакинський плов із сухофруктами — один із видів цієї знаменитої страви, причому не найпопулярніший.
легко
Аджика з помідорами та яблуками — домашня страва півдня Росії. Так її часто готують у .
легко
Тонкий пиріжок у формі півмісяця з рясною начинкою гарний завжди. Один раз навчившись готувати .
складно
Курячий плов гарний тим, що готується простіше, ніж класичний із баранини, а результат завжди .
середньо
Кюфта бозбаш — традиційна страва азербайджанської кухні. Ситна, з густим бульйоном. Основа — м’ясо .
Udzhal1462 12 квітня 2019 року
складно
Ці маленькі пельмені — гордість азербайджанських господинь. В особливих умільців у столовій ложці .
середньо
В Азербайджані люблять цікаві смакові поєднання. Солодкий гарбуз і кизил відмінно балансують один з одним .
легко
Кутаби — популярна закуска, яку готують по всьому Кавказу. Тонкий коржик у формі .
Shefs 26 липня 2018 року
складно
В Азербайджані лявангі готують чи не в кожному будинку, причому кожна господиня вважає свій .
легко
Цей рецепт — варіація на тему азербайджанського хінгала. В ідеалі локшину готують вручну з прісного .
Лариса Іванівна 29 жовтня 2017 року
середньо
Азербайджанський плов — розкішний варіант для дачної вечірки. По-перше, ця ситна страва не є .
легко
Шах-плов у мультиварці готується із суміші різного рису, що надають готовій страві потрібної .
Марина МАРмеладИНКА 12 січня 2017 року
легко
Без цього плову не обходиться жодне застілля в Азербайджані. Його обов’язково подають на всіх .
середньо
Молода баранина — основа м’ясного столу в Азербайджані. Ми готуємо плов із м’яса молодих курдючних корів .
середньо
Чихиртма — дуже смачний гарнір до традиційного азербайджанського плову. В основі страви — соковита, .
середньо
Складно придумати більш корисний продукт, ніж мацоні. Особливо якщо ви приготували його самі, з .
легко
Спробуйте рецепт окрошки від ресторану Воронеж! Щоб зробити суп по-справжньому корисним, тут .
Ресторан Воронеж 30 червня 2016 року
легко
aleksandr27 28 червня 2016
легко
Подавайте такі кебаби із зеленню, скибочкою лимона і свіжим, хрустким хлібом.
легко
Сергій Сущенко 19 квітня 2016
легко
Бастурма з курячого філе — це прекрасна закуска до пива.
Дмитро Романов 27 лютого 2016 року
легко
Микола Бакунов 10 листопада 2015 року
середньо
Суп піті в горщику — традиційна страва азербайджанської кухні, яку на його батьківщині просто обожнюють.
легко
Режис Трігель 4 вересня 2015 року
легко
Класична страва кавказької, азіатської та арабської кухні. Підкорює своєю простотою. Її можна було б приготувати .
Олена 7 серпня 2015 року
легко
легко
середньо
Вона ж усім відома Толма. За останніми даними асоціації кухарів, у кулінарії налічується близько .
Гаяне Бреіова 23 червня 2015 року
середньо
Як це водиться в цьому сезоні — рецепти стали модною тенденцією. Коли хочеться в подорож, .
Гаяне Бреіова 23 червня 2015 року
легко
JangarKumar 15 червня 2015
легко
Простий і нескладний свіжий салат, нагадає що скоро літо!
JangarKumar 25 березня 2015
середньо
легко
Геннадій Усачов 25 серпня 2014 року
середньо
середньо
Кебаби з індички з томатним соусом у пітах — чудова затія. Вони, безсумнівно, гарні для довгих .
середньо
У цьому плові горох можна замінити на нут.
легко
Прекрасний домашній десерт, який можна подати до чаю або кави.
Володимир Безметний 23 лютого 2013 року
легко
готується легко і дуже смачно
Марина М 24 жовтня 2012 року
середньо
середньо
«Давайте розділимо хліб!» — саме так запросять вас до столу в Азербайджані. Але одним з основних продуктів харчування на Кавказі є все ж таки м’ясо. До його вибору в Азербайджані ставляться з особливою серйозністю. Будь-який місцевий скаже, що не варто розраховувати на смачну страву, якщо головний інгредієнт куплений у магазині, та ще й замороженим. М’ясо зазвичай купують у знайомого м’ясника, який обробляє баранчика або теля прямо на очах у покупця. Шашлик, бастурма, долма, кюфта, густі супи з баранини — ось лише короткий список популярних м’ясних азербайджанських страв.
Рецепти азербайджанської кухні Основний смак страв національної кухні — кисло-солодкий. Азербайджан — благодатний край, багатий овочами, фруктами, ягодами. Поєднання м’яса, птиці та риби з кизилом, гранатами, аличею, сливою, айвою надає стравам неповторного смаку. Як же можна подати на стіл рибу без знаменитого соусу наршараб або шашлик із телячої вирізки — без сливового або кизилового соусу? Без соусів страви азербайджанської кухні вже не ті. Місцеві господині ніколи не куплять ці соуси в магазинах. Бо домашні соуси, зроблені з дотриманням азербайджанських рецептів, і пляшечки, які ви бачите на прилавках магазинів, — це, як то кажуть, «дві великі різниці».
Салати азербайджанської кухні і не тільки Дуже часто запитують: чому в такій багатій азербайджанській кухні так мало салатів із заправками і закусок? Історики національної кулінарії сходяться в одному: все, що росло на цій щедрій землі, споконвіку було настільки смачним і ароматним, що нарізати й змішувати ці дари, а тим паче забивати натуральний смак та аромат трав і плодів усілякими «майонезами» вважалося блюзнірським. Однак і в азербайджанських ресторанах, і під час домашньої трапези неодмінно подають на стіл низку закусок: свіжі помідори, огірки, щедру тарілку зелені, всілякі соління і маринади та обов’язково сир.
Азербайджанські рецепти довгожителів Сир — це взагалі окрема тема азербайджанської національної кухні… Тут знають толк у цьому продукті. Особливо цінується сир зі смішною назвою «мотал». Розсільний сир мотал виготовляють з овечого молока, щільно набивають у бурдюки, кінці якого перев’язують і зберігають у прохолодному місці протягом 3-4 місяців. Мотал має досить пікантний, злегка гострий смак і аромат. Подають його часто зі свіжим, теплим лавашем і додають багато зелені: гілочки тархуна, кінзи, базиліка, зеленої цибулі… Свіжа зелень тут росте цілий рік. Її не тільки додають під час готування до страв азербайджанської кухні, а й їдять просто так і в дуже великій кількості. І хто знає, можливо, в цьому, зокрема, і полягає секрет довголіття кавказців?