22 здорові рецепти із селери
Їжа
robertss 01.09.2023 Article
Якби у відомій казці про вершки і корінці героям довелося ділити селеру, ніхто б не залишився обділеним: селера прекрасна від кореня до верхівки. Корінь або бульба селери — кругла, нерівна, з яскравим, концентрованим ароматом і смаком.
Відфільтрувати рецепти в добірці
Назва рецепта
Бажані інгредієнти
Виключити інгредієнти
Час приготування
Вегетаріанське
Джерело рецепта
Показати всі категорії
легко
Смачний салат з тунцем і хрусткі овочі — чудове поєднання, особливо коли їх об’єднує .
легко
Дуже літній хрусткий салат, в якому кожен овоч ніби змагається один з одним: хто кого .
легко
Якщо ви зазвичай варите буряк для салатів і борщів, то ви навіть не уявляєте собі, наскільки він .
легко
Смузі з селерою, кабачком і лохиною — ідеальний вибір для тих, хто хоче підняти свій імунітет .
легко
Складно придумати кориснішу першу страву, ніж суп із зелених овочів. Броколі, шпинат, цукіні, кабачки, .
легко
Салат зі щавлю, шпинату та селери для багатьох стане справжнім відкриттям. Особливо, якщо ви .
легко
Смажена селера замість смаженої картоплі? Чому б і ні, тим більше що страва виходить .
Наталія Андрєєва 17 квітня 2023 року
легко
Яловичина з селерою і яблуками — дуже оригінальна страва, яка практично повністю готується з .
легко
Салат із селерою, яблуками та насінням — доволі вдала версія знаменитого «Волдорфа». Відома страва з селерою, яблуками та насінням .
легко
Пісна сочевична юшка зі смаженим перцем сподобається навіть переконаним м’ясоїдам, настільки цей суп .
середньо
Тим, хто утримується від жирної їжі, ми пропонуємо приготувати дієтичний бефстроганов. .
легко
Салат із квасолею без м’яса — ситний і має апетитний вигляд. Виключаючи з раціону м’ясо, ми не повинні .
легко
Тушкована картопля з куркою в каструлі — це завжди смачно. Найдомашніша страва з усіх можливих.
середньо
Рецепт тюфтельок із кролика з трюфелем і селерою від Євгена Михайлова, шеф-кухаря ресторану .
Chefs 21 вересня 2022 року
легко
Щоб зробити дієтичні котлети, першочергово потрібно вибрати правильний фарш. Часто на цінниках .
легко
Салат «Ташкент» із редькою належить до узбецької кухні тільки за назвою. Ну, хоча б тому, що в .
середньо
легко
легко
Цей салат за рахунок нуту виходить доволі ситним, але всі інші інгредієнти — винятково корисні.
середньо
Несподіване поєднання продуктів у салаті з куркою, лічі та маринованими овочами навряд чи залишить вас .
легко
Легка вітамінна страва — це не обов’язково приготовані на парі суцвіття броколі або цвітної .
легко
Вода абсолютно необхідна для підтримання життя взагалі, а зволоження — одна з основних потреб .
легко
Грушею в салатах у принципі нікого не здивуєш. Але домашній салат на вечерю — він же не заради здивування .
легко
У цьому салаті можуть виявитися всі овочі та інші продукти, які є в холодильнику. Але їх не .
легко
Селеру не можна назвати загальним улюбленцем. Але якщо ви відчуваєте до неї хоч якісь теплі почуття .
середньо
Для приготування гратена з картоплі та селери з цибулею-пореєм добре б озброїтися теркою .
середньо
Зелена сочевиця — улюблений продукт кількох регіонів Франції, Іспанії та інших країн .
середньо
Салат із курячою грудкою, селерою, яблуками та арахісовою заправкою оцінять і адепти здорового харчування .
легко
Гречана каша з овочами — страва доволі незвична, навіть несподівана. Адже як зазвичай ми її їмо? С .
середньо
Стейки осетра — універсальний делікатесний продукт, який можна готувати найрізноманітнішими способами .
легко
Тушкована цвітна капуста з овочами особливо припаде до смаку всім веганам, вегетаріанцям і .
середньо
Візьмемо улюблену всіма курку, додамо до неї вершкового соусу, та не простого, а з селерою.
Ірина Силивончик 18 вересня 2021 року
легко
легко
Перед приготуванням м’ясо цесарки треба обов’язково замаринувати або вимочити — так воно вийде .
легко
Іспанський виноградний гаспачо — не тільки смачний суп для спекотного дня, а й прекрасний спосіб .
легко
Індичка чудово поєднується з тими самими інгредієнтами, що й курка, тому ви можете використовувати .
легко
Чудовий заряд вранці.
Олександра 17 березня 2021 року
середньо
Пісний борщ з квасолею і грибами настільки гарний, що його можна готувати і їсти не тільки на .
легко
Жоден святковий стіл не обходиться без салатів. Ми віддаємо перевагу легким, без м’яса, без майонезу.
Галина Компанцева 2 лютого 2021
легко
Хурма як мандарини, зимовий улюблений фрукт, і поки сезон, мабуть треба чимось незвичайним.
Євгенія 27 січня 2021
легко
У чому сила, брате? Однозначно в супі! Особливо в лютому, коли організму потрібно черпати звідкись .
легко
Салат для любителів кореневої селери.
Галина Компанцева 21 січня 2021 року
легко
До такого салату можна подати суміш оливок і маслин, а також мариновані огірочки.
легко
Салат із копченим кальмаром — чудова відповідь на запитання, що робити із цим продуктом, якщо не просто .
легко
Я з першого разу, спробувавши, закохалася в цей салат! Прості та доступні інгредієнти, дуже смачний і .
Євгенія 29 грудня 2020
легко
У класичній заправці для «Волдорфа» — майонез. За бажання можете замінити ним частину йогурту.
легко
Дуже важливо вибрати не дуже велику, щоб вона могла поміститися в духовці, але й не надто велику.
Shefs 15 грудня 2020 року
легко
До цього картопляного салату з пряною заправкою можна додати ще якийсь продукт із нейтральним смаком.
Якби у відомій казці про вершки і корінці героям довелося ділити селеру, ніхто б не залишився обділеним: селера прекрасна від кореня до верхівки.
Корінь або бульба селери — кругла, нерівна, з яскравим, концентрованим ароматом і різкуватим смаком, використовують як ароматичний овоч. Найчастіше його додають під час варіння бульйону і пасерують разом із цибулею та морквою, коли готують м’ясне рагу. Корінь селери містить достатньо крохмалю, щоб готувати з нього пюре і протерті супи, при цьому він менш калорійний, ніж картопля. Різкий смак можна нейтралізувати попереднім бланшуванням або просто скомбінувавши з картоплею. Приготуйте з бульбової селери чіпси чи салат або запечіть у духовці разом з іншими овочами.
Соковиті, хрусткі світло-зелені черешки селери ідеальні для приготування салатів і всіляких легких закусок. Їхній смак, що одночасно нагадує яблуко й огірок, чудово гармонує з багатьма продуктами. Черешки селери можна бланшувати або тушкувати, але найкраще їсти в сирому вигляді.
Темно-зелене листя селери використовують як будь-яку іншу пряну зелень, особливо в домашньому консервуванні. І навіть насіння селери знаходить застосування в кулінарії: воно входить до каджунської суміші спецій, а селерова сіль — обов’язкова приправа для коктейлю «Кривава Мері».